Informace o zpracování osobních údajů

Správce a subjekt údajů, zdroj osobních údajů

Obchodní společnost AKO produkt s.r.o., IČ: 292 70 731, se sídlem Lidická 700/19, 602 00 Brno (dále jako AKO produkt ) v souvislosti s poskytovanými službami zpracovává osobní údaje zákazníků a zájemců o poskytnutí služeb (dále společně označování jako „zákazníci“).

AKO produkt tímto poskytuje informace v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 96/46/ES (dále jen jako „nařízení“), jakož i v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů (dále jako „zákon“).

AKO produkt je ve smyslu obecného nařízení o ochraně osobních údajů správcem osobních údajů zákazníka a zákazník je subjektem údajů. AKO produkt zpracovává osobní údaje zákazníků získané převážně od zákazníků. V případě potřeby zpracovává AKO produkt rovněž osobní údaje zákazníků získané z veřejně dostupných zdrojů (Administrativní registr ekonomických subjektů, obchodní rejstřík, živnostenský rejstřík, insolvenční rejstřík aj.).

Kategorie zpracovávaných osobních údajů

AKO produkt zpracovává následující kategorie osobních údajů:

  • Identifikační a kontaktní údaje zákazníka, zejména pak jméno, příjmení, rodné číslo, identifikační číslo, adresu bydliště, číslo účtu, email a telefonický kontakt.
  • Fotografické záznamy, audiovizuální záznamy, prvky vypovídající o kulturní, společenské a ekonomické identitě zákazníka, a to vždy s ohledem na obsah a rozsah služeb poskytovaných zákazníkovi.
  • Údaje o veškerých službách poskytovaných zákazníkovi, údaje z telefonické komunikace, emailové komunikace, chatu a sms.
  • Údaje o transakcích mezi AKO produkt a zákazníkem, údaje o bankovním spojení zákazníka. 

Účely a právní důvod zpracování údajů

AKO produkt osobní údaje zákazníka zpracovává k následujícím účelům a z následujících důvodů:

  • Zpracování je nezbytné k uzavření a plnění smlouvy mezi AKO produkt a zákazníkem, jakož i k provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy na žádost zákazníka.
  • Zpracování je nezbytné pro účely splnění právních povinností, které se na AKO produkt vztahují. AKO produkt má zejména povinnosti prevenční a povinnosti obezřetnosti při uzavření smlouvy, jakož i povinnosti vůči orgánům státní správy uložené právními předpisy.
  • Zpracování je nezbytné pro účely ochrany oprávněných zájmů AKO produkt. Oprávněným zájmem AKO produkt může být uplatnění práv ze smlouvy uzavřené mezi AKO produkt a zákazníkem. Oprávněným zájmem AKO produkt může být taktéž obchodní či jiné sdělení zákazníkovi v souvislosti s poskytovanou službou.

Právní důvod poskytnutí osobních údajů, důsledky jejich neposkytnutí

Poskytování výše uvedených osobních údajů zákazníkem a jejich zpracování ze strany AKO produkt je zákonným požadavkem a zákazník je povinen tyto údaje poskytnout. Ke zpracování výše uvedených osobních údajů k uvedeným účelům není třeba udělení souhlasu ze strany zákazníka. V případě, že by zákazník neposkytl osobní údaje před uzavřením smlouvy či v době jejího trvání, nebyla by možná jednoznačná identifikace zákazníka pro účely splnění práv a povinností AKO produkt před uzavřením smlouvy, pro účely uzavření a plnění smlouvy mezi AKO produkt a zákazníkem, jakož ani pro účely řádného výkonu práv a povinností plynoucích z této smlouvy a z právních předpisů. Osobní údaje spočívající ve fotografickém vyobrazení, audiovizuálních záznamech, jakož i údajích vypovídajících o kulturních, ekonomických a společenských poměrech zákazníka je zákazník povinen poskytnout v případě, že tyto údaje mají být zpracovány dle požadavku zákazníka obsahem služby poskytované ze strany AKO produkt zákazníkovi. Neposkytnutí těchto údajů by znemožnilo poskytnutí služby v požadovaném obsahu a rozsahu.

Zákazník je oprávněn před zasláním prvního e-mailového obchodního sdělení požádat AKO produkt, aby zákazníkovi nebyla obchodní sdělení zasílána a vyjádřit tím nesouhlas s jejich zasíláním, a to prostřednictvím emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Po obdržení e-mailu obsahujícího obchodní sdělení je zákazník oprávněn vyjádřit nesouhlas s jejich dalším zasíláním prostřednictvím tohoto emailu.

Příjemci osobních údajů

AKO produkt poskytuje osobní údaje zákazníka příjemcům a třetím stranám, kterými jsou orgány veřejné moci, fyzické či právnické osoby (zejm. osoby poskytující zaměstnavateli účetní služby a osoby poskytující zaměstnavateli datová úložiště), agentura nebo jiný subjekt. AKO produkt takto poskytuje údaje bez souhlasu zákazníka pouze v souvislosti s výše vymezenými účely zpracování osobních údajů a z výše uvedených důvodů zpracování. Jakékoli poskytování osobních údajů zákazníka jakýmkoli dalším příjemcům z jiných než výše uvedených důvodů je možné pouze na základě souhlasu uděleného zákazníkem AKO produkt. V případě úmyslu předat osobní údaje dalším příjemcům k jiným než uvedeným účelům a z jiných než uvedených důvodů AKO produkt osobní údaje takto předá pouze v případě, že k tomu zákazník předem udělí výslovný souhlas.

Práva zákazníka

Zákazník je oprávněn požadovat od AKO produkt přístup k osobním údajům týkajícím se zákazníka, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování a vznést námitku proti zpracování, nebude-li tím ohrožen nebo znemožněn výkon práv a povinností plynoucích ze smlouvy uzavřené mezi AKO produkt a zákazníkem, jakož i z právních předpisů.

Zákazník je oprávněn podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Uchovávání osobních údajů

Osobní údaje zákazníka budou uloženy po dobu trvání smluvního vztahu mezi AKO produkt a zákazníkem a po skončení smluvního vztahu po dobu trvání oprávněných zájmů AKO produkt. V dalších případech budou osobní údaje uchovány pak po dobu trvání lhůt pro archivaci daných zvláštními právními předpisy, zejména zákonem o archivnictví.

Totožnost a kontaktní údaje správce se shodují s údaji o správci výše uvedenými.

Svět zmrzliny

AKO produkt s.r.o.
Lidická 700/19, 602 00 Brno

Obchodní kancelář
U Stadionu 3115/4, 690 03 Břeclav

Tel: +420 777 008 779, 776 008 779
Zmrzlinové stroje: +420 775 008 779
e-mail: info@svetzmrzliny.cz

Jaroslav Kučera, kucera@svetzmrzliny.cz

Provozní doba
Po - Pá: 8:00 - 15:30

IČ: 292 70 731, DIČ: CZ 292 70 731
společnost zapsána u KS Brno Oddíl C, vložka 69764

Zastoupení Slovensko

Z – PLUS s.r.o.
Cesta Vl. Clementisa 567/63 A, 
971 01 Previdza, Slovensko

Tel: +421 903 805 788, +421 465 406 718, +421 903 538 570
Fax.: +421 465 404 585
e-mail: z-plus@z-plus.sk
web: www.z-plus.sk

Kde nás koupíte

Síť velkoobchodů Makro (CZ)

Ústí nad Labem, Liberec, Hradec Králové, Karlovy Vary, Praha, Plzeň, České Budějovice, Brno, Olomouc, Ostrava, Zlín, Břeclav (centrála firmy)

Síť velkoobchodů Metro (SK)

Ivanka pri Dunaji, Nitra, Žilina, Zvolen, Košice